28

дек

ribbon

Бургас планира индустриална зона и край Равнец

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургас е в състояние да усвои и нови зони за развитие на индустрия върху държавна земя в района на село Равнец, заяви кметът на града Димитър Николов. За целта ще бъде изградено акционерно дружество със съакционери община Бургас и държавната “Национална компания индустриални зони”.

Общината участва с апорт на недвижимите имоти в избраната територия, а държавното дружество – с финансовия ресурс, необходим за изграждане на вътрешната инфраструктура. Общината спечели и проект за финансиране от оперативните фондове на ЕС на стойност 2,4 млн. лева, с които бе изградено локално пътно платно, осигуряващо транспортна връзка с района.

Проектът има подкрепата на Бургаската търговско-промишлена палата, Търговската индустриална камара и други бизнес организации. Предимства на новия индустриален парк в Бургас ще бъдат символични данъци и експресно административно обслужване.

През 2012 година започва изграждането на вътрешната инфраструктура на парка и едновременно с това ще се развива маркетинговата стратегия на общината за привличане на инвеститори.


Подобни публикации