19

дек

ribbon

Бургас награди най-добрите си спортисти

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Щангистът Иван Марков е спортист на годината за Бургас. Марков стана пети на олимпиадата в Лондон. Той прие с радост купата от кмета на Бургас Димитър Николов, но не скри пред камерите разочарованието си, че все още не е получил премията си за олимпийското участие.

Втори в десятката за спортист на Бургас е европейският шампион по шахмат за деца Цветан Стоянов. Трети в анкетата, попълнена от спортните журналисти и ръководствата на спортните клубове се класира световният шампион по муай тай Йордан Янков от СК”Самурай”. Йордан е миналогодишният носител на приза „спортист на годината ”. От ръководството на спортния клуб за втори път бойкотираха награждаването. Председателят на СК”Самурай” Николай Рачев заяви, че искат ясни критерии и разделяне на награждаването по категории за мъже жени, кадети и деца.
В 10-те най попадна и представителката на бургаския клуб – „Киокушин Спирит“ – Гергана Апостолова, която стана трета на Световното Първенство за жени – дисциплина ката. Майсторът на спорта по автомобилизъм Стоян Апостолов не скри вълнението си от номинацията на Гергана, която е негова дъщеря
Кметът на Бургас обеща, че общината ще продължи да помага на спортните клубове и ще влага средства в изграждането на модерна спортна база.


Подобни публикации