1

дек

ribbon

Бургаско-софийска банда представя клип към дебютния си сингъл

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Те са млада и необичайна банда. Заедно са вече 3 години, въпреки разстоянието Бургас-София. Изпълняват предимно авторска музика на български, защото не държат непременно да станат известни в цял свят, и обичат да се шегуват, че създават нов стил в музиката – experiMENTAL или още conFUSION рок. Това са Калина от Бургас (вокал), Асен (китара/бек вокали), Стефан (бас) и Натанаил (барабани) – с други думи „Глобален Минимум”.

Тази година „Глобален Минимум” решават сами да продуцират издаването на своя първи албум – „Студени”. Стилово определят музиката си като алтернативен рок, но трудно се побират в подобна условна рамка. С изключение на няколко участия на голяма сцена, свирят в софийските клубове, тъй като там усещат близостта на хората. Междувременно успяват да запишат албум, който очакват да бъде издаден в началото на идната година. Но не спират до тук.

С помощта на студенти от „НАТФИЗ” и ентусиазирани приятели „Глобален Минимум” заснемат клип към дебютния им сингъл – песента „Студени”. Действието се развива на софийските улици. А „актьорите” са обикновени хора. Промоцията на клипа ще бъде на 04.12. от 16:30 ч. в „STUDIO 5” (НДК), където бандата се надява да срещне нови не-„Студени” лица.


Подобни публикации