2

ное

ribbon

Бургаските малчугани ще си имат голям развлекателен парк

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Център за развлечения ще има в бургаския парк Езеро – част от Морската градина. Общинските съветници одобриха предоставянето на концесия за създаването му. Срокът на концесията ще бъде двадесет и пет години, а концесионната такса ще бъде не по-малко от 40 000 лева на година. Засега има интерес към начинанието от английска фирма. Тя е предложила да изгради планетариум и научно-образователен център, площадка „Пиратски кораб” за деца, уличка на занаятите, виенско колело, въртележки и други атракциони.

Част от тези идеи бяха предложени пред точно четири години от студенти по архитектура, които участваха в Бургас в специален пленер, посветен на тази тема. Студентите представиха свои концепции за изграждането на Детски културно – увеселителен център в северната част на Морската градина в зоната между ул. „Димитър Димов”, ул. „Поморийска” и ж.п. линията за Поморие.
Победители в конкурса тогава станаха Деница Пърлева, Дарина Славова, Марта Ламбова и Никола Малинов от Висшето строително училище “Л. Каравелов”, чийто проект предвиждаше освен всичко друго и музей на Бургас, поместен в своеобразен дирижабъл.


Подобни публикации