21

апр

ribbon

Бургаската болница прави пулмологичен център

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Пулмологичен център, в който ще се лекуват заболявания на дихателната система, ще има в Бургаската болница. Това съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Георги Матев на среща със здравния министър д-р Стефан Константинов днес. Центърът ще бъде създаден в болницата, като за база ще се ползва и част от отделението по реанимация, за да се ползва неговата апаратура.

В края на май т.г. под егидата на Бургаската болница ще се проведе Национално съвещание на дружеството по анестезиология и интензивна медицина, за изработване на специален алгоритъм, по който да се лекува свинският грип, защото не се знае как ще се видоизмени вирусът следващата есен, стана ясно още по време на срещата. С решението си анестезиолозите ще запознаят и здравното министерство.

Д-р Стефан Константинов успя да обиколи цялата болница, да разгледа АГ-отделението, строящата се инвитро лаборатория, Спешния център и се ангажира да съдейства за успешното завършване на проектите, по които болницата работи съвместно с МЗ. Това са проектът за ранна диагностика на рака, новото инфекциозно отделение, енергийната ефективност на болницата.


Подобни публикации