7

авг

ribbon

Бургазлии яхват велосипедите

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Кампания “Бургас – велосипедният град” събра в Морската градина стотици бургазлии. С велошествие по новоизградените велосипедни алеи в града, водено от кмета Димитър Николов, беше поставено началото на движение, чиято цел ще бъде  популяризиране на велосипедния транспорт и превръщането му в предпочитан начин за придвижване на жителите на Бургас.

По пътя си към Морската градина Николов и още над 50 колоездачи преминаха по най-новата велоалея в града – по протежение на реконструираната ул. „Гурко” и продължението й „Адам Мицкевич”.
След финиширането на велошествието, на сцена „Охлюва” започна концерт, в който изпълнителите също пристигаха на велосипеди. Водещият Стефан Диомов, самият той запален велосипедист и един от основните инициатори на движението „Бургас – велосипедният град”, представи написана от него нова песен, вдъхновена от инициативата. Повече от два часа публиката, голяма част от която също пристигнала на колела, се забавляваше с изпълненията на Духовия оркестър на Бургас, група „Горещ пясък”, „Петте сезона”, Боян Михайлов и специалните гости на събитето Орлин Горанов и Кристина Димитрова.


Подобни публикации