31

май

ribbon

Бойко уреди спонсор и на “Нафтата”

„Нефтохимик” ще получава 300 000 годишно от „Лукойл Нефтохим Бургас”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Петролната компания ЛУКойл ще бъде един от спонсорите на втородивизионния “Нефтохимик” за новия сезон. Компанията ще дава по 300 хиляди лева на година на тима от Бургас, който през изминалия сезон завърши на 3-о място в Източната “Б” група. Новината беше съобщена лично от министър-председателя Бойко Борисов на церемонията по откриване на строителството на нова инсталация в петролната рафинерия на ЛУКойл в Бургас.

Това е станало след разговори между премиера и шефа на руската компания Вагит Алекперов, който също потвърди новината. ЛУКойл ще бъде един от спонсорите, които ще подкрепят Нефтохимик (Бургас) от новия сезон.
По-рано днес премиерът се срещна с фенове на бургаския клуб, които го помолиха за съдействие по проблемите им. Те поискаха тимът да се върне за мачовете си на стадион “Лазур”, известен допреди 10 години като стадион “Нефтохимик”. Отделно от това, запалянковците настояваха и за съдействие за фирма-партньор, която да подпомогне “Нефтохимик”.
В последните дни феновете остро атакуваха кмета на Бургас Димитър Николово заради това, че общината подпомага по различни начини “Черноморец – Бургас”, а неглижира проблемите на другия бургаски клуб.


Подобни публикации