18

дек

ribbon

Божидар Димитров дава оставка

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

В понеделник министърът без портфейл Божидар Димитров ще подаде оставка. Това  потвърди самият той пред БНР.Пред Дарик премиерът Бойко Борисов каза, че за да не обиди Димитров и за да не го превръща в изкупителна жертва на скандала с бившите агенти на Държавна сигурност, той ще разговаря с него и ще очаква да си подаде оставката.

Димитров бе осветен, още преди да заеме министерския пост, като сътрудник на Държавна сигурност. Тогава Борисов заяви, че въпреки този факт той го взема в правителството на своя лична отговорност.

След като комисията по досиетата извади факти за принадлежност към ДС на няколко десетки действащи дипломати на отговорни позиции, Борисов поиска тяхното отзоваване и обяви, че е готов да се раздели и с министър Димитров, който беше лично негово назначение.

В същото време премиерът ще подготви с външния министър Николай Младенов специално писмо до президента Георги Първанов с искане за отзоваване на посланиците с досиета, предаде още Дарик радио.

″Щом така спекулират, защото това е истинска спекулация…, защото предишното правителство са взели решение, пратили са го за съгласуване при Първанов и даже аз тогава реагирах много остро, коментира пред радиото Борисов.


Подобни публикации