16

фев

ribbon

Баш-“войвода” пак стана герой

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Областният председател на ВМРО Георги Дракалиев е помогнал на нападнатата млада бременна жена и сестра и от неадекватен мъж, в обществената тоалетна на пл.”Тройката” в Бургас преди няколко дни.
След като вилнял по заведенията на площада, късал и ял с ръце месо от дюнеров шиш, мъжът нахлул в женската тоалетна и се нахвърлил върху жените. Областният председател на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев минавал наблизо и чул техните викове, съобщават от ВМРО – Бургас. Веднага се притекъл на помощ, заедно с още един гражданин.

Наложило се да използва физическа сила, тъй като нападателят оказвал съпротива и изпочупил имущество. Георги Дракалиев го затворил в женската тоалетна с помощта на другия мъж и успял да го задържи до идването на полицията.

По-късно при снемане на показания по случая в I РПУ, Дракалиев разбрал, че нападателят е 36-годишен мъж от Бургас, който изпаднал в афект след като загубил работата си.

През 2008 г. Георги Дракалиев получи от министър-председателят Станишев благодарствен адрес за “героизъм, мъжество и съобразителност”, проявени при спасяването на хората от горящата сграда на РИОКОЗ-Бургас.


Подобни публикации