31

мар

ribbon

Арестуваха шефа на Бургаския административен съд

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков е арестуван. Според данните става дума за сделка за продажба на парцел от 12 дка в Несебър, който е придобит от майка му с фалшиви документи. Стойността на корупционната сделка е 2,2 милиона лева, съобщи Нова ТВ.

Наследниците на имота са го продали на майката на Вълков, без обаче да знаят. Вълков е задържан в момента на уговаряне на продажбата. Полицията претърсва административния съд. Служители на ГДБОП правят обиски на различни адреси в Бургас.
Има подозрения, че за изготвянето на документите е използвал служебното си положение и заради това се обискира сградата на съда, която в момента е запечатана с полицейски ленти. До нея не се допуска никой.
Вълков ръководи Административния съд в морския град от създаването му през 2007 година.

Повече от месец е бил наблюдаван председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков, цитира агенция „Фокус” градския прокурор на София Николай Кокинов. В момента се уточнява с каква мяка да бъде задържан съдия Вълков. Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура. „Операцията е наша, наши прокурори, наши следователи съм командировал в Бургас. Като видим какви материали са събрали, тогава ще коментираме по-подробно”, е съобщил Кокинов.


Подобни публикации