26

апр

ribbon

„Съединението прави силата”… и пачки в портмонетата

Публикувано в: Апострофи;
От: Румен Раканов

Трудно е! Ето, от всякъде ни притиска животът с необратимите си реалности, които в началото на този век са ни изправили  на борба за оцеляване с мисълта за утре …, не за по -далечни дни и планове, така, както правят в страните, към които искаме да се причислим и за които мислим,  че сме по-умни от техните поданици.
Броим си левчетата за ВИК-ато, енергото и не знаем на коя партия да благодарим за това, че сме пак на опашката за човешко съществуване .Не че и тях не ги издояват от данъци…, но са ги оставили да живеят що-годе сносно, за да не им минават през главите  глупости …, а при нас и да дойде идеята за съпротива, продиктувана от омерзение, тя предварително е обречена на индивиуална съпротива, която вещае нищото.

Някои от нас строят апартаменти, а после трябва да си търсят правата от некоректните строители ! Къде има такива казуси ?! Ами те са обидни за всякаква държавност.

Земята се тресе от бедствия, а нашите защитници на правата ни всеки петък се надпреварват  в безмислени питания и отговаряния, така втръснали на слушателите, които още не са  сменили станциията на радиото или телевизията в очакване да чуят нещо съществено от господата избрани, вместо безмислените им словесни еквилибристики, които вече не впечатляват и кокошките на село.

Какво обикновенният човек разбра от спора за АЕЦ Белене, кой от политиците беше откровен с избирателите си и какво е споделил с тези, вкарали го в голямата политика?

Едните са “за”, другите  – “против”, а кой е най-прав в изложената си позиция – енигма,  гадайте сами!

Слушахме само диаметрално противоположни делегирани лозунги и се чудихме на акъла на нашите избранници, които откровено с поведението си призовават да не гласуваме доверието си за тях на следващите избори .

Кражбата от обикновения човек продължава – с завишени и измислени задължения към разни дружества, харизани с лека ръка на чужди инвеститори , БТК,  БГА , EVN,  мобилни оператори …. политиците ни, добре облечените господа, гледат в посока, различна от тази, в която обикновеният избирател се взира и очаква  желание за промяна!

Над входа на Народното събрание пише : “Съединението прави силата” …, ами xайде,  съединете се бе ! 22 години ви чакаме !

Обидно е да ви гледаме по избори как обещавате нещо, в което вие не можете да се огледате без да се срамувате …, ако още претижавате остатък от човещина.

Ако бях социалист, щях да се срамувам от това, което се допусна в държавата ни и не бих имал смелоста да погледна майките и бащите ни с мизерните пенсии.

Ако бях демократ …щях да разбера как ме залъгваха и пак ,  щях да излеза  на улицата в името на демокрацията.

Мълчанието и търпението не е безкрайно и тези, които гласуват не са безкрайно тъпи. Какво следва от един мамен и ограбван народ? Дори арабите го разбраха!


Подобни публикации