17

мар

ribbon

Какво работи Тотю?

Публикувано в: Апострофи;
От: pointburgas

Като е напекло мартенското слънчице, че чак прежуря… Навън е топло, мирише на пролет. Птичките пеят, а към нестройния им хор се присъединява предизборно и Тотю Младенов. Фалцетно, някак си. Щото исото го държат синдикатите, разбира се.

И ето какво изчурулика министърът. Пенсии и “доходи от труд” евентуално можели да бъдат повишени след средата на годината. По този въпрос от април започвали разговори в Тристранката, за да се реши дали ще бъдат индексирани най-ниските пенсии и вдигната минималната работна заплата.

Кога и как ще завършат преговорите още не е ясно. Ясно, засега, е, че доходите както “могат” да се повишат, така и “могат” да не се повишат. Главното условие за сбъдването на първия вариант било – според Тотю Младенов – да се повишат приходите от данъци и осигурителни вноски.

И тук напълно резонно идва въпросът – какво работи уважаемият Тотю  Младенов? Нещо като вселенски наблюдател към Галактическата империя? Все още като кмет на Враца? Или пък шеф на трудовата инспекция?

Защото, кой, според него, би трябвало да повиши събираемостта на данъците и осигурителните вноски? Мойсей, Поразяващата ръка или каракачанката на Бойко Борисов? Съмнително. Най-вероятно отговорността пада именно върху министър Младенов и останалите му колеги министри, съставящи министерския съвет.

При това положение няма защо Младенов да чурулика в бъдеще неопределено време, ами да си подхваща другарите по заседателна маса и да повишат както събираемостта на данъците, така и тази на осигуровките.

Пък и – покорно молим! – да бъде предварително обяснено защото това досега не е свършено. Доколкото датират най-пресните ни спомени, в милата татковина нито земетресение е имало, нито цунами са ни заливали, най-малкото пък са липсвали чиновници, които да събират данъци, налози и прочие финансови тегоби от електората.

И още нещо – както целокупният кабинет, така и отделните му членове да ползват шапки, защото явно дори от  предпролетното слънчице може и да се слънчаса, та после да се дрънкат щуротии.


Подобни публикации