28

юни

ribbon

БСУ награди президент на португалски университет

Публикувано в: Справочник;
От: pointburgas

На официално посещение в Бургаския свободен университет е делегация от Политехническия университет в Бежа, Португалия, водена от Президента на университета проф. Вито Кариока. Визитата е в рамките на двустранно споразумение за обмен на студенти и преподаватели по програма „Еразъм“, подписано между двата университета преди повече от 12 години.

В резултат на съвместната дейност до момента е реализирана активна студентска и преподавателска мобилност, като идеята на двете академични ръководства е споразумението да прерасне в рамков договор за научнообразователно и хуманитарно сътрудничество по всички направления и учебни дисциплини, които се преподават в двата университета и са от взаимен интерес. В договора се предвижда разработване и обмен на методическа литература, учебни материали, организиране на съвместни методически съвети за разработване и съгласуване на образователни програми, осигуряващи академична мобилност за студентите.
Проф. Кариока, придружаван от вицепрезидента на Политехническия университет в Бежа проф. Ана Луиза Фернандес и началника на Международния отдел Кристина Палма, се срещнаха с ректорското ръковоство на БСУ и деканите на центрове. В резултат на ползотворния диалог двата университета ще стартират разработване на проект по Интензивни програми на „Еразъм” в сферата на икономическите науки, както и разработване на съвместни магистърски програми.
Проф. Кариока получи от Ректора проф. д-р Васил Янков почетния знак на университета във връзка с 20-годишния юбилей на БСУ и дългогодишното ползотворно академично сътрудничество между двете институции.
Подписването на рамковия договор е утре, 29 юни 2012 г., в 9 часа в залата за Академичен съвет.


Подобни публикации