22

ное

ribbon

Камила не ставала за британска кралица

Уилям и Кейт са по-харесвани от жителите на Албиона

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Британците искат принц Уилям и годеницата му Кейт Мидълтън да бъдат следващите крал и кралица на Великобритания, а не наследникът на трона принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол. Това сочат две социологически проучвания, цитирани от Ройтерс.

Допитване на Ай Си Ем, публикувано във в. “Нюз ъв дъ уърлд”, показа, че според 64 процента от поданиците Уилям и бъдещата му съпруга трябва да бъдат следващите на ред в наследяването на короната, а проучване на YoyGov във в. “Сънди таймс” установи, че според мнозинството Уилям би бил по-добър крал от Чарлз.

Според Ай Си Ем по-малко от една пета от британците искат короната да премине у Чарлз и Камила, а по данни на YouGov 44 процента смятат, че Чарлз трябва да отстъпи реда на сина си, срещу 37 процента на обратното мнение.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се надяват да се оженят в края на април, съобщава в. “Сънди телеграф”. Двойката си е избрала сватба през пролетта в Уестминстърското абатство в Лондон, потвърдили източници от британския кралски двор.


Подобни публикации