5

юни

ribbon

ПГСАГ „Кольо Фичето“ успешно приключва международен проект

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Успешно приключва учебната година за учениците и учителите от ПГСАГ „Кольо Фичето“ Бургас. От 2011г. училището работи по двугодишен проект „Интеграция на младите хора от Европа в спорта, чрез предмета „Физическо възпитание и спорт“ по секторна програма Коменски, дейност „Многостранни училищни партньорства”. В рамките на проекта общо 27 ученици и учители имаха възможност да посетят Турция, Франция, Чехия и Испания.

В периода 18-23.03.2012г. в гр. Всетин, Република Чехия се проведе турнир по тенис на маса, организиран от „Masaryk gymnasium”. Всеки от участницте в българския отбор по тенис на маса изигра по шест срещи и отборът беше награден с купа. Визитата завърши с посещение на Прага, разглеждане на забележителностите й и връчване на сертификати на участниците във визитата.

В периода 14-18.05.2012г. в гр. Уелва, Кралство Испания се проведе турнир по бадминтон, организиран от „IES Alto Conquero”. Всеки от учстниците в българския отбор изигра по три срещи и отбора беше награден с купа. Делегацията посети мястото, откъдето Христофор Колумб е отплавал за Америка, проведоха се спортни игри на брега на Антлантическия океан. Визитата завърши с посещение на гр. Севиля, разглеждане на забележителностите му и връчване на сертификати на участниците.

В периода 11-16.11.2012г в област Венур, Република Франция се проведе турнирът по баскетбол, организиран от „Lycee Agricole Xavier Bernard”. По време на мобилността се проведоха спортни игри по стрелба с лък, яздене на коне, спортно катерене и жонглиране. Отборът на ПГСАГ „К.Фичето“ спечели първо място на турнира. Визитата завърши с посещение на гр. Ла Рошел, разглеждане на забележителностите му, и връчване на сертификати на участниците на официална вечеря, организирана от директора на училището в знак на уважение към всички партньори.

Ð’ периода12-18.05.2013г в гр. Кахраманмараш, Република Турция се проведе турнирът по волейбол и заключителната среща между партньорите по проекта – организирана от „Sutcu Imam Andolu Imam-Hatip Lisesi”. Интересът към проекта беше изключително голям и отборът на ПГСАГ „К. Фичето“ беше интервюиран от местната телевизия. Отборът на ПГСАГ „К.Фичето“ спечели трето място. Визитата завърши с посещение на Бодрум, обиколка с яхта на крайбрежието, разглеждане на забележителностите на курорта и връчване на сертификати на участниците на официална вечеря.
В рамките на проекта ПГСАГ „К. Фичето“ изработи и поддържа уебсайт www.sportswithincourse.eu.


Подобни публикации