• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

28

ян.

ribbon

Знаменит руски сценарист и писател гостува на Руската гимназия в Бургас

Публикувано в: Образование; (36) прочитания
От: pointburgas

Сценаристът на известния филм „Егер“ Владислав Романов ще бъде специален гост на Гимназията за чужди езици „В. Левски“ – Бургас. В петък писатетелят, заслужил деец на културата на Руската федерация, ще се срещне с преподаватели и ученици от Руската гимназия. Той е в България по покана на Руския културно-информационен център, който организира прожекции на три от най-известните му филми – „Егер“, „Сбогом, доктор Чехов“ и „В плен на страстта“.

Владислав Романов е автор на над двадесет романа, петнадесет пиеси и сценарист на многобройни филми. Лентата „Егер“ по негов сценарий е отличена с Гран при на Общоруския кинофестивал «Виват, Русия», обявена е за най-добър филм на конифестивала „Бригантина“, както и с наградата на зрителите на фестивала „Духът на огъня“ в Ханти-Мансийск.

С тази среща започват и празниците на Гимназията за чужди езици, посветени на 50-годишния юбилей на училището. В тях са включени форум по руски език под наслов „Тенденции в обучението по руски език“, интелектуалното състезание „Удивительный мир знаний“, езиков конкурс, голям празничен концерт, театрална постановка, посветена на патрона на гимназията Васил Левски. На половинвековната годишнина са посветени и съпътстващите празничните прояви изложби – „Историята на моето училище“, „Пътят на левски“, „Родословното дърво на Левски“ и „Старият Бургас“.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени