• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

31

мар

ribbon

Учители, лекари и инжeнери ще се търсят най-много в бъдеще

Публикувано в: България; (12) прочитания
От: pointburgas

Програмисти, инженери, лекари и учители са сред професиите, които ще се търсят най-много на пазара на труда през следващите години. Това показват прогнозите за периода 2014-2018 година.
Министерството на труда и социалната политика представи средносрочни и дългосрочни прогнози за развитието на пазара на труда у нас и най-търсените професии през следващите години.

Министър Хасан Адемов обяви данните, които са на базата на проучвания на Министерството на финансите, НОИ, Агенцията по заетостта, НАП и НСИ.
В средносрочен план – до 2018 година, заетостта ще се увеличи с 5% , прогнозира министър Адемов. Прогнозите показват, че в този период най-много висшисти ще бъдат заети в областта на образованието, търговията и държавното управление.

Сподели: