24

ное

ribbon

Митрополит Кирил: Бившите наркомани имат нужда от приятели и подкрепа

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Преминалите реахабилитационата програма младежи се нуждаят от помощ да организират живота си извън нея, от стимул да продължат образованието си, да намерят работа, да създадат нов кръг приятели, да станат част от нова общност. Това заяви Варненският и великопреславски митрополит Кирил по време на награждаването на бивши нарокзависими младежи за успешно завършени курсове по придобиване на правоспособност „водолаз” и управление на малък плавателен съд.


„Връщането им в обществото е труден и изключително важен процес, изискващ усилията на специалисти и личната им мотивация. Веднъж освободени от зависимостта си, младите хора попадат в социален вакуум и търсят подходящ начин да разкрият собствения си потенциал”, посочи владиката.

По неговите думи, за една част от тях морето е символ на един нов и непознат свят, който привлича с потенциално възможности за реализация и разкрива нови хоризонти пред тях. В процеса на рехабилитация, младите хора опознават заобикалящия ги свят, а морската дейност и възможностите, които предоставя морето за бъдеща реализация и разкриване на нови непознати светове привличат голяма част от търсещите своята нова идентичност младежи.


Подобни публикации