• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

22

мар

ribbon

Квота от 5 лодки за разходка по Ропотамо обяви РИОСВ

Публикувано в: България; (83) прочитания
От: pointburgas

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас обяви конкурс за туристическа дейност по р.Ропотамо – за разходка с лодка в резервата. Маршрутът е от пристана край моста на реката до устието й и обратно. По тази дейност трябва да бъдат обезпечени всички условия, свързани с безопасното транспортиране на туристите, в това число и осигуряването на подходящи плавателни съдове, поддържани в изправно техническо състояние.

За осигуряването на безопасна работа на екипажа някои от изискванията са той да притежава необходимата квалификация, да поддържа кейовото място на пристана на реката, определено за престой на плавателните съдове.

Предвидено е дейността да се извършва с не по-малко от три и не повече от пет лодки, всяка от които с капацитет над 35 до 50 места за седящи пасажери, без екипажа.
За извършване на този вид туристическа дейност плавателните съдове трябва да са регистрирани в Изпълнителна агенция „Морска администрация”. Срокът, за който ще бъде сключен договор с избраната фирма, е пет години.
Началната конкурсна цена на туристическата дейност за година е определена в размер на 47 000 лв., с включен ДДС. Оценяването и класирането на допуснатите предложения ще се извършва по критерий “най-висока предложена цена”. Победителят ще стане ясен следващия месец.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени