14

ное

ribbon

Бургаски депутат води протеста срещу забраната за пушене

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Избраният от Бургас независим депутат Стоян Иванов и колегата му Кирил Гумнеров са изцяло солидарни с недоволни ресторантьори и ще участват активно в техния протест срещу забраната за пушене на закрити обществени места. На брифинг в НС народните избраници се оплакаха, че се бави разглеждането на внесения от тях законопроект, отменящ рестрикцията за пушене.

Хиляди ресторантьори са губещи заради закона на ГЕРБ, недоволен е Кирил Гумнеров.
Той очаква неговият закон да бъде пласиран напролет, когато навън ще се пуши и ресторантьорите няма да са склонни на протестни действия.
Само за 10 месец безработните са се увеличили със 17 хиляди души. Според Гумнеров и Иванов поне 10 000 от тях са в резултат на забраната за пушене на обществени места.
По думите на Гумнеров, цитиран от news.bg,  забраната за пушене на обществени места е идиотска. Депутатът подчерта, че шефът на Митниците Ваньо Танов отчел, че след въвеждането на забраната за пушене са събрани със 115 милиона лева повече от акциз, което означава, че се пуши с 8% повече от преди.

Според него забраната е престъпление към икономиката, защото фалира ресторанти. Гумнеров припомни и лозунгите, появили се в мрежата: “Без Бойко можем, без цигари НЕ”. Стоян Иванов пък заподозря по-тежка конспирация – лоби в ГЕРБ, пласирало забраната, за да свали кабинета от власт.
Ресторантьори искат данъчни облекчения за тези от тях, които доброволно въведат забраната, а тези, които не искат, да може да позволяват на клиентите си да пушат.


Подобни публикации