14

ное

ribbon

Служители хакнали сайта на фирмата си

Бургаската полиция е иззела комютри от домовете на двама заподозрени

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Продължава работата по случая с хакерски атаки, съобщиха от Областна дирекция “Полиция” – Бургас. Ð’ началото на ноември е проникнато в сайта на бургаска фирма, като от него и от сайтове, изработени за нейни клиенти, са свалени и изтрити цялата налична информация.

При отваряне на който и да е от «хакнатите» сайтове, на компютърния екран на черен фон се появявал човешки череп, под който вместо кръстосани кости е имало две тесли са се  изписвали и два псевдонима.

Хакерите са проникнали и в електронната поща на управителя на фирмата. От там те са източили важна информация, а след това са сменили паролата за достъп.

Полицията е установила, че лицата са действали от домашни адреси в градовете Бургас и Айтос. Така в края на миналата седмица служителите от териториалното звено за борба с организираната престъпност са претърсили дом на бургаската улица “Георги Сава Раковски”. Той е бил обитаван от 29-годишен мъж. Иззети са два преносими компютъра, флаш памет и безжичен рутер. От друг апартамент, намиращ се на улица “Димо Шайков” в Айтос са иззети стационарен компютър, преносим компютър и две флаш памети. Той бил обитаван от друг 24-годишен младеж.

Двамата са работели за бургаската фирма, чийто основен сайт и сайтовете, разработени за клиентите им са били обект на хакерска атака.


Подобни публикации