9

ное

ribbon

Програма срещу расизма обявява “Черноморец-Бургас”

Фен клубът на „Акулите” ще си сътрудничи с тифозите на “Лацио”

Публикувано в: Бургас; (44) прочитания
От: pointburgas

“Черноморец-Бургас” започва програма срещу расизма и дискриминацията. Тя ще бъде насочена предимно към младите почитатели на футбола – ученици и студенти. Това е само един от предстоящите проекти, обяви изпълнителният директор на „акулите” Джан Пиеро Персикети на среща с ръководството на фен клуба на “Черноморец-Бургас”.

На нея председателят на феновете Неделчо Харизанов запозна Персикети със структурата на фен клуба и с близките планове на организацията. Той постави и много въпроси, някои от които засягаха проблемите с влизането на стадиона, новите платени абонаментни карти за членовете на клуба, посещенията на мачове, когато отбора гостува.

Специално внимание феновете отделиха на въпросите свързани с хореографията по време на официалните мачове на отбора, както и на привличането на нови привърженици.

Джан Пиеро Персикети изслуша внимателно всички поставени му въпроси и даде изчерпателни отговори. От своя страна той изтъкна факта, че за привържениците на отбора ще има карти, които ще бъдат в техния блок №20, като подробно обясни механизма, по който те ще могат да се сдобият с новите клубни карти, чиято продажба стартира на 15 януари догодина и ще даде възможност на притежателите им да гледат официалните мачове на отбора за сезон 2011 – 2012 като пролетните срещи от настоящия шампионат ще бъдат като бонус за привържениците.

В най-скоро време както феновете, така и всички привърженици на „Черноморец – Бургас” и футбола ще получат подробна информация относно продажбата на клубните карти.

Персикети отдели обширно място на проекти, по които клубът ще работи в тясно сътрудничество с привържениците като например програма срещу расизма, която също ще стартира в началото на идната година и ще бъде насочена главно към учениците и студентите. Той поясни още, че работата в тази посока е задължително условия за получаването на лиценз от УЕФА на всеки клуб – участник в европейските клубни турнири.

На срещата феновете на „акулите” пожелаха да споделят опит с тифозите от бившия клуб на Персикети – „Лацио”, като идеята бе приета с готовност за съдействие. Нещо повече Джан Пиеро веднага позвъни по мобилния си телефон до клуба от Италия и разговаря за възможностите за осъществяване на първи контакти между феновете на двата отбора.


Подобни публикации
    няма намерени