• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

15

апр.

ribbon

Премиерно ни гостува Шиниъд О’Конър

Публикувано в: Бургас; (32) прочитания
От: pointburgas

Шиниъд О’Конър ще пристигне за първия си концерт в България, съобщиха организаторите от „София Mюзик Eнтърпрайсис“. Щоуто ще се проведе на 22 юни в зала 1 на НДК  и ще бъде част от десетото поредно издание на фестивала „Арена музика“. Билетите ще бъдат на цени от 40 до 80 лв. и продажбата им започва от днес.

Певицата е родена на 8 декември 1966 г. в Дъблин, Ирландия. Дебютният й албум – „The Lion and the Cobra“, излиза през 1987 г. и е приет изключително добре от критиката, която остава очарована от изразителния и силен глас на певицата, както и от дълбочината и емоционалността на песните й.

Вторият албум на О’Конър – „I Do Not Want What I Haven’t Got“, от 1990 г. й донася световна слава. Хит сингълът „Nothing Compares 2 U“, написан от Prince, изстрелва записа на върха на класациите на Billboard и донася на звездата номинация за „Най-добър албум“, „Най-добра изпълнителка“ и „Най-добър алтернативен албум“.

Видеоклипът към песента печели „Награда на годината“ на MTV и Шиниъд О’Конър е обявена за „Артист на годината“ от списание Rolling Stone.

През 2002 г. изпълнителката издава албума Sean Nos Nua – интерпретация на познати ирландски фолклорни песни. През 2003 г. следва „She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty“ – комбинация от редки парчета и кавъри, примесени с изпълнения живо от улиците на Дъблин.

Интересът на Шиниъд О’Конър към културата на растафарианите води до колекция от реге класики под името „Throw Down Your Arms“, издаденa през 2005 г. Три години по-късно певицата издава албума „Theology“.

През май месец 2011 година предстои издаването на новия й албум Home.

Сподели: