29

яну

ribbon

Одобриха бъдещия Океанариум

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

С 38 гласа “за”, 1 “против” и 9 въздържали се бургаските общински съветници решиха да бъде открита процедура за предоставяне на концесия за проектиране, строителство, управление и поддържане на “Парк Океанариум“ в парк „Езеро“. Шестима общински съветници ще бъдат избрани в комисия, която ще избере концесионер. Идеята за проекта е от 2011 година и по него са извършени необходимите изследвания и проучвания, които са показали, че избраният терен е подходящ за реализация на проекта.

Съгласно размера на концесията инвеститорът е длъжен да направи вложение от 109 194 942 лева, а срокът за изграждане на най-големите обекти в атракциона трябва да е 5 години, а цялостния проект да бъде завършен за 7.
“Това ще е атракция не само за Бургас, но и за цялата страна. Океанариумът ще работи не само през лятото, но и през зимата. Това ще поддържа едно високо ниво на работни места, които ще бъдат и добре заплатени.”, заяви кметът Димитър Николов.
Инвестиционен интерес има от фирма, която в момента изгражда делфинариум във Владивосток. В рамките на Океанариума в Бургас се предвижда също така да бъде изграден и аквапарк. Теренът е с площ 117 805 квадратни метра


Подобни публикации