15

ное

ribbon

Най-добрият за живеене град е Бургас

Проблеми обаче остават екологичното състояние на града и престъпността

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургас бе избран за най-добър град за живеене в България в рамките на кампанията на Дарик радио и вестник „24 часа”. На церемония в Националния археологически музей в столицата наградата бе връчена на кмета на Бургас Димитър Николов от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Бургас за първи път взима приза. Класацията  се провежда за четвърта поредна година. Участие взеха 27 града, които бяха оценявани по 25 критерия.

Максимален брой точки Бургас е получил в областите инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, детски градини, култура, безработица, чужди инвестиции и др. Проблеми за Бургас обаче остават екологичното състояние на града и престъпността.

Наградата за най-добър град за живеене в интернет гласуването получиха Варна и Благоевград. Тази година специални призове взеха и още три града – София за “Бизнес град”, Смолян за “Зелен град” и Велико Търново – “Красив град”. Последни в класацията са Ямбол, Силистра и Перник.

Ð’ първите три класации Варна два пъти спечели първото място – през 2007 и 2008 г. Миналата година пък София стана най-добрият град за живеене в България.

Ето и крайното подреждане в класацията :

1. Бургас

2. Варна

3. Благоевград

4. София

5. Пловдив

6. Русе

7. Габрово

8. Велико Търново

9. Стара Загора

10. Кюстендил

11. Ловеч

12. Смолян

13. Разград

14. Хасково

15. Добрич

16. Пазарджик

17. Видин

18. Враца

19. Плевен

20. Сливен

21. Търговище

22. Шумен

23. Кърджали

24. Монтана

25. Ямбол

26. Силистра

27. Перник


Подобни публикации