19

окт

ribbon

Маджарова остана председател на общинарите

27 подкрепиха досегашния председател на бургаския местен парламент

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Снежина Маджарова остана председател бургаския общински съвет. След няколкочасови дебати на извънредно заседание на ОбС съветниците гласуваха тайно затова дали Маджарова да запази своя пост. Резултатите от гласуването показаха 27 „против”, 6 „въздържали се” и 14 „за” искането предсрочно да бъдат прекратени правомощията на председателя на местния парламент.

От трибуната Маджарова благодари за оказаното й доверие. Председателят на групата на ГЕРБ в съвета Дияна Йорданова заяви, че резултатът е бил очакван и благодари на здравомислещите си колеги. Що се отнася за дебата преди гласуването, то той според Йорданова е показателен за това какво се случва в общинския съвет.

Искането за предсрочно отстраняване от поста на Маджарова бе внесено от група 13 съветници. Според тях Маджарова нарушавала правилника, прекъсвала изказващите се, отправяла лични нападки, оскърбителни думи и жестове, позволявала в дневния ред да влизат точки, за които няма представено решение, допускала изказвания на граждани без те да са входирали писмено такова искане, както е по правилник, и уронвала престижа на общинския съвет с поведението си.


Подобни публикации