2

ное

ribbon

Лора Янева със самостоятелна премиера в “Неси”

Публикувано в: КултураБургас;
От: pointburgas

Първа самостоятелна изложба откри в галерия “Неси” младата бургаска художничка Лора Янева. Тя е завършила СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” при Йордан Петров, след което графика и графичен дизайн във Великотърновския университет.
Участвала е в много общи изложби, от 2006 г. е член на бургаската група.
Експозицията в “Неси” е резултат от емоциите й през лятото, събрани в живописните платна. Това личи и от техните заглавията – “Двама на разходка”, “Падаща нощ”, “Влюбени”, “Златна рибка”, “Пробуждане”, “Той й даде сърцето си”. Подготвила се е за изложбата сравнително бързо, за няколко месеца. Ð’ “Неси” тя подреди общо 27 работи, изпълнени с акрилни бои, във всички формати – от миниатюра до 100 на 70, за да покаже, че ги владее и не се ограничава.
Любопитно е, че Лора в продължение на години се е занимавал със спорт – тя е печелила награди като състезател по авио- и ракетомоделизъм в школата, чийто дългогодишен ръководител е педагогът Георги Янев.
При откриването на своята първа самостоятелна изложба Лора получи поздравления и от своята майка авторитетната бургаска художничка Лидия Кунева, от колеги от групата от университета, както и от съученици, сред които и младият актьор Тони Минасян.


Подобни публикации