8

ное

ribbon

Гърция пак ни пита искаме ли Бургас-Александруполис

Публикувано в: СветътБургас;
От: pointburgas

Реализацията на проекта за строителството на нефтопровода Бургас-Александруполис има за Гърция много голямо значение. Това заявил министърът на външните работи на Гърция Димитрис Друцас на среща с чуждестранни журналисти в средата на миналата седмица, цитиран от тюменското Агентство нефтегазовой информации.

„Ние напълно поддържаме този проект и правим всичко възможно той да се осъществи. Знаем, че българската страна изрази опасенията си по отношение на екологичните аспекти на проекта. Гърция също е изказвала подобни съображения и за нас е очевидно, че при строителството на този нефтопровод трябва да бъдат отчетени необходимите екологични изисквания.”, е заявил министърът.

Друцас е подчертал, че министърът на околната среда Тина Бирбили е посетила неотдавна Москва и там се е срещнала с руския си колега. “Един от резултатите от срещата засяга нефтопровода Бургас – Александруполис. Тогава Русия и Гърция се договориха за по – тясно сътрудничество и създаване на съвместна група, която да разгледа най- важните въпроси, като поддържа активни връзки с българската страна, за да се разбере дали от страна на България има съответното желание за реализацията на този проект. Гърция напълно поддържа строителството на нефтопровода и иска да знае каква е окончателната позиция на България”, е подчертал дипломатът.


Подобни публикации