5

мар

ribbon

Гърди си с рози накичи…

Публикувано в: Апострофи;
От: Живко Желев

Този стар шлагер ще да са припявали имиджмейкърите на министър Трайчо Трайков, докато са му избирали спортния костюм да се снима като скиор на пистата в Банско. Докарали са го досущ като пързалящ се билборд. Накичен с емблемите на частни банки, частни фирми и мобилни оператори. Но не на всички, а само на тези, които са допринесли, щото празникът на зимния спорт да премине в стил „цветя и рози“.
Празникът, по-всичко личи, се е получил хубав, щом на финала патриотичната туриндустрия е започнала да раздава и апартаменти на победителите – на Марио Мат и Кристоф Инерхофер, в частност. Друг е въпросът, откъде са дошли парите за дарените апартаменти – от меките сърца на местните хотелиери или от онези 2 милиона лева субсидия, с която Министерството на физкултурата, младежта и спорта помогна, за да потъне всичко в цветя и рози.
Що се отнася до допълнителните 100 хиляди лева, които МИЕТ хариза за реклама на организаторите-концесионери, въобще не бива да ги споменаваме, тъй като това си е заяждане на дребно. Както казва народа – да не му сеем на корена ряпа.
Както виждате легендата Христо Стоичков, който стои вдясно на снимката, носи само скромния национален флаг на гърдите.
Говори се, че Стоичков веднъж бил на летището в Панама. А на пистата кацнал един Джъмбо-джет на Пан Америкън Еърлайнс с огромен надпис PANAM. Като го видял Стоичков възкликнал: „Глей тая Панама – ква малка държава, пък кви големи самолети има!“
По същата логика, като е видял министър Трайков накичен с рекламните лепенки, би трябвало да възкликне „Глей тая нашта България – кви малки заплати, пък кви големи спонсори има!“.
Колкото до имиджмейкърите на министър Трайков, те би трябвало да знаят, че той е министър на всички фирми, на всички банки и на всички мобилни оператори.
Той не е министър на спонсорите.


Подобни публикации