16

сеп

ribbon

Циркът с руснаците продължава

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Отново бяха анулирани полети заради финансовия спор между „България ер“ и „Алма тур“. Два самолета, които трябваше да излетят от Бургас за Санкт Петербург, останаха на летището. Отменени са полетите в 23.50 часа снощи и този от 5.00 часа сутринта. Според представител на „Ростуризъм“ под въпрос е заминаването на 358 руски туристи, сред които и 14 малки деца.

БНР обаче съобщи в 9 ч., че с полет до Москва тази сутрин от Бургаското летище са заминали група руски туристи, организирани от туристическата агенция „Алма тур“. А от авиокомпания „България Ер“ е съобщено, че е анулиран полет за Санкт Петербург в 15.20 ч. днес. Причината е, че самолетните билети на 173-ма руски граждани не са платени от компанията „Алма тур флай“. Авиокомпанията „България Ер“ може би ще предложи на руски граждани, които днес няма да могат да излетят от Варна и Бургас за Санкт Петербург заради отменени три полета на българския авиопревозвач, да летят през Москва с доплащане на 120 евро, заяви прессекретарят на руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина. Тюрина посочи, че една от възможностите е да се доплатят 120 евро за билет за редовен полет на „България Ер” до Москва. От там туристите ще трябва сами да се прибират до Санкт Петербург.

Новото блокиране на руски туристи е само ден след като за Русия отлетяха блокираните в Бургас и Варна почиващи. Проблемът започна на 9 септември заради задължения на туроператора „Алма Тур“ към „България Еър“ от 3,6 млн. евро. Авиокомпанията обяви, че ще търси парите си по съдебен път.


Подобни публикации