1

юли

ribbon

Най-после купуват трансформатори за фрегатите ни

Заради липсата им бойните ни кораби се захранваха от дизелови генератори

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Фрегатите „Дръзки”, „Верни” и „Горди” и минния ловец  „Цибър” се сдобиват с дългоочакваните електротрансформатори и захвърлят използваните досега дизелови генератори за снабдяването с ток.. Това става със заповед на министър Аню Ангелов. „С моя подпис днес слагаме край на една дългогодишна сага.” , заяви той и припомни, че от 2008 г. насам са проведени пет поръчки за доставка на преобразувателите, но по различни причини са били прекратявани, съобщиха от МО.

Военният министър подчерта, че този път процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставката на четири броя трифазен преобразувател е била открита и обявена на интернет-страниците на Агенцията по обществените поръчки, официалния вестник на Европейския съюз, Министерството на отбраната и Европейската Агенция по отбрана (EDA).

Договорът е сключен с класираната на първо място фирма „Цифрови преносни системи” ООД на стойност 762 000 лева. Предвижда се трансформаторите да се използват за фрегатите „Дръзки”, „Верни” и „Горди” и минния ловец  „Цибър”.


Подобни публикации