15

юни

ribbon

Красиво преживяване обещаха на бургазлии ФСБ

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Незабравим концерт и “едно красиво преживяване” обещаха на бургазлии Иван Лечев и Румен Бояджиев от легендарната българска група ФСБ. На сцената на Летния театър на 9 септември ще излязат заедно бургаският симфоничен оркестър под диригентството на Ге-орги Паликаров и рок музикантите, за да изпълнят заедно 19 хита на групата.

“За да обясня какво ще представлява концертът ще кажа, че той не е ФСБ и симфоничен оркестър, а оркестър и ФСБ. Нормално е оркестърът да е водещ, защото симфоничните състави са съществували много преди появата на рока.”, подчерта Румен Бояджиев. Група-та ще бъде от тримата основатели /Константин Цеков, Румен Бояджиев, Иван Лечев/ плюс вторият китарист Николай Копринков и басистът Ивайло Звездомиров.
Преди Бургас ФСБ се свирят в Античния театър в Пловдив с местната филхармония.
„Симфоничният оркестър е олтара за всеки музикант. Работата с тях е голямо предизвика-телство и голям труд разбира се.”, подчертаха Иван Лечев и Румен Бояджиев. На сцената рокаджиите ще излязат в официални черни костюми именно за да подчертаят уважението си към класическите музиканти.
Билетите за концерта в Бургас ще струват между 20 и 30 лева и ще бъдат пуснати в про-дажба от утре. В същото време започва и разпространението на техен ДВД, който е първи-ят диск с концертен запис на българска рок група изобщо. Заснет е във формат HD, въз-можна е повятата му и в Blu-ray вариант.


Подобни публикации