11

май

ribbon

Мобилни камери и патрули в Слънчев бряг за баловете

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Да са особено внимателни при шофиране, да не употребяват алкохол, да спазват правилата за движение и да не се показват от автомобилите в движение, призоваха от „Пътна полиция”-Бургас всички абитуриенти. Ще има засилено присъствие на наряди на „Пътна полиция” по пътя до „Слънчев бряг”, както и в Бургас. Ще бъдат разположени допълнителни мобилни видеокамери, които ще записват нарушителите.

Униформени служители на МВР ще патрулират в райони около заведенията, а цивилни – в ресторантите и дискотеките в курорта. Мобилни патрули на „Гранична полиция” ще следят за безопасността по морската ивица в ”Слънчев бряг”.

Това стана ясно след срещата в община Бургас, посветена на мерките за безопасност по време на предстоящите абитуриентски балове.

Нашето послание към абитуриентите за поредна година е да шофират безопасно в празничната нощ, заяви заместник кметът по образование и култура на община Бургас Йорданка Ананиева. Община Бургас вече е обобщила информацията от всяко училище за датата, сборния пункт, маршрута, начина на придвижване и мястото, на което ще се проведе тържеството.

Най-ранният бал на зрелостници ще бъде на 20 май, а последният – на 27 май. По традиция най-натоварени ще са 22, 23 и 24 май. Общо 4 277 зрелостници от Бургаска област ще празнуват своето завършване тази година, стана ясно от данните на РИО.


Подобни публикации