25

апр

ribbon

В Италия критикуват реклама на IKEA с гейове

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Помощник-министърът по въпросиет на семейната политика Карло Джованарди критикува рекаламата на шведската компания IKEA, съдържаща хомосексуалисти. На рекламния плакат, предизвикал недоволството на политика, са изобразени държащи се за ръце мъже, а рекламното послание гласи “Ние сме открити за всички семейства”

По думите на Джованарди, цитиран от SKY Italia, в Италия “семейството е основано на брака”. Тъй като италианското законодателство не допуска еднополови бракове, то терминът “семейство” в рекламата, както счита политикът, противоречи на конституцията на страната.

Според него появата на рекламата, която се опитва «да посочи на италианците как трябва да мислят», е «лош тон». Джованарди обаче добавя, че IKEA е в правото си да избира към кого да адресира рекламното си послание.

Представителят на компанията в Италия Валерио Ди Бусоло от своя страна е заявил, че в италианското законодателство няма определение на понятието «семейство» като такова, следователно рекламата не е в противоречие със закона.


Подобни публикации