3

фев

ribbon

Бунтарките от “Фемен” отново срещу президента

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Представителки на украинската организация за защита на правата на жените „Фемен“, известни с протестите си с голи гърди, демонстрираха пред жп гара в украинската столица Киев. Поредната им нестандартна демонстрация е провокирана от изказването на президента на Украйна Виктор Янукович на Световния икономически форум в Давос миналата седмица.

Според държавния глава оскъдно облечените украински жени могат да привлекат чуждестранните бизнесмени да инвестират в страната. „Елате в Украйна, за да видите със собствените си очи как започват да цъфтят кестените, а в украинските градове жените започват да свалят дрехите си“, заяви той.

Макар думите на Янукович да бяха замислени като комплимент, те предизвикаха гнева на много жени в страната, които изразиха подкрепата си за красавиците от „Фемен“.

В средата на декември м.г. членовете на организацията „Фемен“ протестираха срещу новото правителството на бившата съветска република, който е съставен изцяло от мъже. Младите украинки се преструваха, че уринират, за да покажат на правителството, че кабинетът се е превърнал в мъжка тоалетна.

Те разляха пред сградата на правителството пълни с вода и жълта течност бутилки, които бяха скрити в слабините им. „Да уринираш прав не е привилегия“, гласеше един от надписите, които развяваха близо тридесетимата протестиращи.

Въпреки тяхната необичайна демонстрация, органите на реда не арестуваха събралите се граждани, а само ограничиха достъпа им до сградата.


Подобни публикации