25

юни

ribbon

Студенти от 4 държави развиват компетенции по PR 2.0 в БСУ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Общо двадесет студенти и техни преподаватели от България, Португалия, Естония и Турция ще участват в интензивно обучение по онлайн връзки с обществеността в БСУ. Обучението се провежда в рамките на международния проект „Европейски аспекти и национални практики на PR 2.0”, разработен и спечелен от екип на Бургаския свободен университет по Интензивните програми на Еразъм.

Целта на програмата е участниците да развият практически компетенции в прилагането на онлайн пъблик рилейшънс. Обучението е насочено към стратегическото използване на социалните медии и мрежи за водене на двустранна комуникация, онлайн брандинг, SEO оптимизация на онлайн PR текстове и др. Общуването ще се осъществява единствено на английски език.
„Интернет силно влияе върху динамиката в развитието на връзките с обществеността. Това налага университетите, предлагащи тази специалност, да обучават студентите си в нови компетенции, които пазарът търси.” казва доц. д-р Диана Попова, ръководител на проекта.
Преподаватели от четирите държави ще водят обучението в отделните модули по време на интензивната практика. С въвеждащи лекции студентите бързо ще се запознават с основите на дигиталния маркетинг, онлайн брандинга, реклама 2.0, стратегическо планиране на оналйн PR кампании и др. Те ще се срещат с експерти в различни направления. Студентите ще работят в екипи по конкретни задачи за реални организации от отделните държави.
„Това е обучение в риалити формат. Студентите ще осъществяват поставените задачи в реално време. Няма да имат домашни.” сподели гл. ас. Милен Филипов.
В проекта „Европейски аспекти и национални практики на PR 2.0” участват Бургаският свободен унивеситет, Политехническият институт на Порталегре (Португалия), университетът в Тарту (Естония) и университетът Яшар (Измир, Турция).


Подобни публикации