19

юни

ribbon

ВМРО откри “калинка”, знаеща “македонски”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Новият заместник-председател на Комисията за финансов надзор Николай Попов гордо е посочил в биографията си, че владее руски, английски, сръбски и… македонски език, съобщи от BMPO. Според “войводите” това личи от поредния брой на грижливо списвания бюлетин на финансовата комисия под редакторството на шефа й Стоян Мавродиев.

Още на третата страница е публикувано решението на Народното събрание за назначаването на господин Попов, под което стоят подписите на Цецка Цачева и на правосъдния министър Диана Ковачева. Решението е подпечатано с държавния печат. Сиреч, държавата слага тежкото си одобрение върху биографията на въпросния македоноговорящ.

Любопитно е, че като родно място на господин Попов е посочена София. Това означава, че той заслужава двойна похвала: не просто владее македонския, защото е родом от Благоевградско например, ами е трябвало да полага и усилия да го научи.
А още по-интересно е къде всъщност го е и научил, след като нито една гимназия в София не предлага обучение на този език. Очевидно в случая на господин Попов става дума за истински езиков талант, смята ВМРО.

Разбира се, примерът на господин Попов е правилен. Той е постъпил съвсем честно, защото всеки българин на практика владее и македонската норма. Единственото притеснително в случая е, че когато отбелязват в биографиите си, че владеят родопски или добруджански, да речем, прекалено много от кандидатите за служба около настоящото управление ще получат сериозно предимство и машината за назначения на Калинки може и да се затлачи. Защото, ако досега ГЕРБ назначаваха с фалшиви дипломи, сега явно вече назначават и с фалшиви езици, констатират “войводите.
ВМРО пожелава успех на господин Попов и му стиска палци скоро, освен македонския и родния си шопски, да овладее и тракийски и мизийски език – предвид предстоящото разместване на държавната администрация из страната.


Подобни публикации