1

мар

ribbon

Кражба забави данъкоплатците в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Кражба на електро захранващи кабели късно снощи предизвика временно неудобство за бургазлии наредили се днес на опашка пред касовия салон на общинската дирекция „Местни приходи от данъци, такса и реклама“ на ул. „Александровска“ 83. От днес – 1 март общинската администрация в Бургас стартира кампанията за събиране на местните данъци и такси за текущата година.

По разпореждане на кмета Димитър Николов е направена незабавна организация и гражданите са били разпределени към касите във фронт офиса в общината и останалите териториални дирекции, където също могат да се извършат плащания на местните задължения.
Зам.-кметът Красимир Стойчев е провел спешна среща с местния шеф на ЕВН Николай Полихронов да бъде осигурено временно електрическо захранване и от 12.30 часа касите на ул. „Александровска“ 83 също да могат да приемат граждани, желаещи да изплатят данъците си.
От утре до 30 април касите на дирекция МПДТР на Община Бургас ще работят с удължено работно време от 07.30 до 17.15 часа и през обедната почивка.
Местните задължения са данък върху превозните средства, данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци.
И през тази година данъкоплатците могат да спестят някой лев като се възползват от 5 % – та отстъпка, изплащайки до 30 април задълженията си за цялата 2012 г. За удобство на гражданите се запазва и разсроченото заплащане на местните налози на две вноски – до 30 юни и до 30 октомври. След изтичане на тези срокове върху дължимите суми започва да се начислява лихва.
Въпреки неприятния инцидент с кражбата на кабели, най-съвестните бургазлии бяха закичени днес с мартенички от името на кмета Димитър Николов по повод Баба Марта.


Подобни публикации