2

дек

ribbon

Очарованието на бургаските солници става още по-достъпно

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Екопътека до солниците обеща да направи община Бургас. Тя ще започва от парк “Езеро” до изхода на града в посока Слънчев бряг и ще бъде успоредна на съществуващата вече велоалея. Идеята е колкото може повече хора да усетят красотата и атмосферата на солбниците на брега на Атанасовското езеро.

Те все по-често се превръщат в тема или вдъхновяващ декор за модерните творци у нас. Мястото се намира на един хвърлей разстояние от града, но изглежда така, сякаш е от друго време.

Съвсем наскоро солниците влязоха в престижното американско издание “Нешънъл джиографик” като “снимка на месеца”. На бургаските солници е сниман най-новият клип на Графа – “Никой”. Лентата е с футуристичен сюжет и със сигурност ще се запомни като един от най-качествените видео продукти на 2011 година.

Странните червени и розови отенъци на солниците през лятото бяха основен акцент във фотографската изложба на Александър Иванов “360Ëš България”. Тя съдържа снимки, направени от парапланер и делтапланер.

Бреговете на Атанасовското езеро са място с особена атмосфера и представляват част от миграционния маршрут Виа Понтика, по който ежегодно милиони птици стигат от Северна Европа до Африка.

снимка – taurus13/http://4coolpics.com


Подобни публикации