7

юли

ribbon

Хакери дадоха урок на италиански университети

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Хакери проникнаха в компютърните системи на 18 италиански университети и разпространиха откритите там поверителни данни, съобщава в. “Кориере дела сера”. Атаката е била извършена снощи, а сред мишените са Политехническият университет и университетът Бокони в Милано, римският университет Сапиенца, университетите на Торино, Болоня и Павия.

Хакерите откраднали имейл адресите, паролите и данъчните кодове на преподавателите и студентите. След това всички данни са пуснати в торент сайт и в сайт за споделяне на информации. Отговорност за нападението пое в Туитър организация, нарекла се LulzStorm, пише БТА.

“Това е голям ден за нас и най-лошият ден за италианските университети, чиито компютърни системи и сайтове са пълни със слабости. Някои от тези университети си мислят, че са сигурни. А вие, италианците, предоставяте личните си данни на тези идиоти! Така че скъпи студенти, сменете паролите си, а университетите нека да променят вижданията си за интернет сигурността”, се посочва в съобщението на хакерите.

Те допълват, че са можели да разпространят много повече данни, но не са го направили.


Подобни публикации