23

юни

ribbon

С 55 отличници завърши випуск 2011 на Руската

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Със среден успех “Много добър” 5.35 и 55 отличници завърши випуск 2011 на гимназията за чужди езици “Васил Левски” – Бургас. Двадесет и пет от отличниците на Руската са с успех над 5.70, похвалиха се от учебното заведение. Дипломите на зрелостниците бяха връчени тържествено в залата на Областната управа.

Високи са резултатите и от държавните зрелостни изпити. Средният успех на випуска от матурата по БЕЛ е “Много добър” 5.29, а по руски език е дори по-висок – “Много добър” 5.37.

Осем абитуриенти имат пълни шестици – 6.00 на изпита по руски език, като Адриана Божинова и Яна Димова дублират същата оценка и по БЕЛ, с “Отличен” 6.00 на матурата по български е и Ива Иванова. Випускът завършва и с лауреат на Националната олимпиада по руски език – Драгомила Воденичарова, която вече е приета за студент в Оксфорд.

На двадесет и петима зрелостници с най-висок успех  директорът на гимназията Весела Иванова връчи специални медали за отличие, други тридесет получиха предметни награди.

Гимназията за чужди езици “Васил Левски” в Бургас е единствената в страната, в която руският език се изучава като първи чужд език. Наравно с него се изучават още английски,  немски и френски. За новата учебна година ще бъдат приети пет паралелки осмокласници.


Подобни публикации