5

яну

ribbon

Арабите атакуват евреите в България на 12 февруари

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Хизбула ще атакува еврейски туристи у нас на 12 февруари. Информацията за евентуални терористични нападения дойдоха от шефа на отдела за сигурност към израелското министерство на транспорта Дани Шенар. Той обяви пред в. “Аарец”, че е че е поискал от службите за сигурност в Европа “да ескортират израелските групи и да провеждат проверки с помощта на специално обучени кучета”.

Малко по-рано вчера израелското издание IzRus обяви, че ливанската шиитска групировка Хизбула може да атакува София на 12 февруари, когато е четвъртата годишнина от ликвидирането на един от лидерите й – Имад Мугния.
Зам.-шефът на Хизбула Мугния беше взривен в Дамаск на 12 февруари, когато се връщал с колата си от прием в иранското посолство, посветен на годишнина от ислямската революция. Тогава групировката обвини Израел за покушението, но Тел Авив отрича да е съпричастен.
Миналата година на тази дата подобни заплахи имаше към посолства в Африка и Югоизточна Азия. Мугния беше един 25-те най-опасни терористи в списъка на ФБР. Американците смятат, че той е бил в контакт с Осама бин Ладен.
Летище София затегна мерките за сигурност след предупрежденията на Тел Авив. Проведена е била оперативка с представители на израелската авиокомпания El Al, дирекция “Сигурност” на аеропорта и представители на “Гранична полиция”. Веднага след подаването на сигнала е била сформирана работната група, съобщиха от министерството на транспорта. Малко по-късно правителствената информационна служба обаче обяви, че нашите специални служби не разполагат с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната. “Няма повишена опасност. Провеждат се стандартните процедури и се взимат стандартните мерки за сигурност в страната” – това заяви пък главният секретар на МВР Калин Георгиев.
Израелските граждани бяха предупредени да избягват пътувания до някои дестинации, сред които Египет, Турция, Азербайджан, Грузия, Армения, Кот д’Ивоар, Мавритания и Венецуела.


Подобни публикации