5

юни

ribbon

Централният плаж в Бургас – спортен център

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

200 безплатни чадъри и 150 шезлонги ще бъдат опънати на пясъчната ивица от приблизително 70 000 кв. м. на Централния плаж в Бургас която от 11 юни ще очаква своите първи посетители. Близо до входовете ще бъдат монтирани душове, тоалетни и съблекални, а по протежение на цялата ивица ще бъдат поставени кошчета за отпадъци, съобщиха от община Бургас, която отново пое стопанисването на плажа поради липса на концесионер.

Подготвителните дейности включват още поставяне и оборудване на вишки за 11-те спасители, обособяване на медицински пункт и монтиране на задължителните обозначителни табели. Достъп до плажа ще имат и хората с увреждания, за които ще има осигурени и подходящи санитарни възли.
Част от новите изненади тази година на плажа включват обособяване на кът с развлекателни детски съоръжения и фитнес на открито върху пясъка. Освен приятно място за почивка, Централният плаж ще се превърне в арена на зрелищни и престижни спортни състезания и турнири.
За целта ще бъдат осигурени по-голям брой игрища за развитие и практикуване на плажните спортове – 6 игрища за плажен тенис и по 2 за волейбол, хандбал, футбол и минифутбол. Именно на тях ще се проведат Световното първенство по плажен тенис /21 – 24 юни/, Републиканското по плажен футбол и състезанията по хандбал и волейбол. През останалото време те могат да се ползват свободно от плажуващите.


Подобни публикации