7

яну

ribbon

Сънито ликвидира алкохолния туризъм

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Нови правила за групови запои ще спънат алкохолния туризъм в Слънчев бряг през този сезон. Шефовете на курорта обявиха, че от следващото лято така наречените „Bar Crowl” ­ купони по кръчмите, вече няма да се провеждат безразборно, а по строго определен ред. Целта е да бъде ограничен масовият алкохолен туризъм и груповите запои по градинки и паркове, с които курортът се прочу през последните години.

Всички туроператори, които предлагат услугата „Bar Crowl” на територията на Слънчев бряг, ще са длъжни да се съобразяват с новите правила. На първо място при организираните турове по кръчмите могат да участват групи от максимум 195 души. Над тази цифра купонджиите трябва да бъдат разделени на две отделни групи и да им бъдат осигурени различни маршрути за запивки.
Второто ново изискване е сборният пункт за начало на мероприятието да бъде в закрито заведение – бар или дискотека. Категорично се забранява  събирането на групи извън заявените заведения и особено на алеите в комплекса, което досега бе честа практика.
Групата от туристи, тръгнали на алкохолен тур, трябва да е влязла в последното заведение най-късно в полунощ. Самото придвижване по алеите пък ще се контролира от организаторите на купона.


Подобни публикации