5

ное

ribbon

Бургаските бедни не получиха боб

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

 

Социалнослабите от Бургаска област засега няма да получат боб като хранителна помощ заради течащата проверка на Агенцията по храните за качеството на доставения фасул. Същото важи и за още тринадесет общини, където от днес се раздават продуктите от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица. Ð’ Бургаска област 12 680 човека ще получат по над петдесет килограма храни – рашно, ориз, спагети, макарони, бисквити, захар, олио, леща, конфитюр, картофено пюре на прах, пчелен мед и пр.

Раздаването на помощите започна първо в Бургас, в социалната трапезария на ул. “Оборище” и в Карнобат. В останалите общини от областта социалнослабите ще получат хранителните продукти до няколко дни.
За цялата страна се предвижда да бъдат раздадени над 17 000 тона продукти. Право да получат хуманитарната помощ имат над 309 000 нуждаещи се. Всички поименни списъци на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а предоставянето на продуктите ще се извършва от над 5 500 щатни служители и доброволци на Българския Червен кръст.


Подобни публикации