1

окт

ribbon

Шарапова се обяви срещу крещенето на корта

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

На тенисистките трябва да им се забранява от деца да крещят по кортовете, смята една от най-звучните състезателки в женския тенис Мария Шарапова. Тя подкрепя категорично Женската асоциация в борбата срещу виковете, които разконцентрират съперничките.

WTA планира да започне кампания срещу крещенето. Представители на асоциацията трябва да снабдят съдиите със специални уреди за измерване на нивото на шума по време на мачове, както и да провеждат възпитателна работа в детските тенис академии.
Шарапова, чийто крясъци надвишават 103 децибела и са сравними с шума от бормашина или преминаващ влак, поддържа тези начинания.
“Доколкото се помня, винаги съм крещяла по време на мачове. Никой не ме е съветвал така да се държа, това е просто навик. Подкрепям плана на тенис асоциацията. Треньорите в академиите трябва да обучават децата със специална техника, тъй като в зряла възраст е много сложно да се отървеш от този навик”, отбелязва Маша.
Заради силните звуци, които издава на корта и изнервя почти до лудост някои тенисистки, Шарапова отдавна носи прозвището Сибирската сирена.


Подобни публикации