• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

7

май

ribbon

Учителите са най-щастливите на Албиона

Публикувано в: Светът; (46) прочитания
От: pointburgas

Учителите са най-щастливите работници във Великобритания, сочи ново проучване, цитирано от в. „Дейли телеграф”, съобщи kafene.net. По-голямата отпуска, отношенията с колегите и добрата трудова среда са сред причините, изброени от 83% от запитаните учители, които са казали, че обичат своята работа.

Изследването, в което са участвали две хиляди души, е установило, че секретарка е втората най-щастлива професия. Хората, които я практикуват са заявили, че я харесват заради не толкова голямото натоварване и добрите взаимоотношения с шефа. На трето място по удовлетвореност от това, което вършат се нареждат инженерите. Проучването е установило също така, че средностатистическият британец е 59% щастлив от работата си.
Компанията, провела анкетата, е помолила участниците в нея да оценят до каква степен са доволни от своята професия по 11 показатели, сред които са заплата, бонуси, отношения с колеги и началници. Проучването е установило, че най-ценени са размерът на отпуската, както и отношенията с колегите.
Една трета от запитаните са казали, че за тях е много важно да виждат, че това, което правят дава резултат. 35% твърдят, че лесното пътуване до работа е от голямо значение за тях, докато за 22% е важно да могат да говорят с други хора всеки ден. Бонусите са посочени като фактора с най-малко значение, както и възможността за повишение.
След учител, секретарка и инженер, най-доволни от професията си са британците, които работят като счетоводители, шофьори, магазинери, хората в общественото хранене, строителите и адвокатите.

Сподели: