• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

19

юни

ribbon

Русия, Китай, Иран и Сирия правят общо учение

Това са най-големите военни маневри в Близкия изток

Публикувано в: Светът; (2 200) прочитания
От: pointburgas

Иранската информационна агенция „Фарс” съобщи с позоваване на неназовани източници, че руски, китайски, сирийски и ирански войски в близките седмици ще проведат мащабни съвместни учения на територията на Сирия, съобщи Голос Росси. Според съобщението тези учения ще станат най-големите в Близкия изток, в тях ще участват около 90 хиляди военнослужещи от сухопътните, морските и военно-въздушните сили. В ученията ще бъдат задействани около 400 самолета и хиляда танкове.

В съобщението се твърди, че Египет дал разрешение за преминаване през Суецкия канал на 12 кораби на ВМС на Китай, които в течение на две седмици ще пристигнат до бреговете на Сирия. В същото време ще пристигнат и руски атомни подводници, ескадрени миноносци и самолетоносачи, а също ирански бойни кораби. По време на ученията Сирия има намерение да изпита ракети от класа „земя-вода” и системи за ПВО, съобщава агенцията.

Според Голос Росси големите десантни кораби „Николай Филченков” и „Цезар Куников” приключват подготовка за заминаване за Средиземно море за изпълнение на специални задачи в сирийското пристанище Тартус, е съобщил Главният щаб на Военно-морските сили на Русия. На корабите ще има голяма група морски пехотинци на Черноморския флот.
„Николай Филченков” побира до 300 души десант или 20 основни бойни танка. „Цезар Куников” – 220 души десант и 10 танка.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени