1

юли

ribbon

“Ратник” плаши киевската хунта

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

„Евромайдан” публикува на страницата си в микроблога „Туитър” снимки на сепаратисти от Луганск, на които се вижда, че въпросните бойци са снабдени с последно поколение руско бойно снаряжение „Ратник”, известно още като комплект „Войник на бъдещето”.

Това представлява цялостна система от военна екипировка, съчетаваща модерни оръжия, камуфлаж, средства за защита и комуникация.
Основна част от снаряжението „Войник на бъдещето” е адаптиращо се към околната среда камуфлажното облекло, което буквално кара части от носещите го войници да изчезнат от погледа на противниковите войници.
Освен това цялостната екипировка включва система за навигация ГЛОНАСС, видеооборудване за стрелба от прикритие и шлем за нощно виждане.

По официални данни комплектът все още е в етап на изпитания, като предстои да постъпи на въоръжение в руската армия още това лято. Снимката е поредното доказателство за пряка руска намеса в сепаратистките бунтове в Източна Украйна, въпреки че официално Москва отрича да има нещо общо с искащите независимост от Киев.


Подобни публикации