14

юли

ribbon

Путин стана агент 007

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Руският премиер Владимир Путин се появи в ролята на таен агент на плакати, рекламиращи видео игра. Афишите показва Путин в действие с пистолет в ръка и с разтворено сако в стил, напомнящ за героя на британския актьор Даниел Крейг във филма „Казино Роял“.

Под афиша са изписани два текста: „От 15 юли във всички кина“ и „В. В. защитава“. Това са инициалите на Путин, отговарящи на първото му име (Владимир) и на бащиното му име (Владимирович).

Афишите са част от рекламна кампания на видеоигра, в която победителите, освен че получават различни награди като кола и модели iPad, имат възможност и да чуят глас, подобен на този на Путин.

Компанията, която създала видеоиграта на име „Проект Х“, твърди, че става въпрос за „таен държавен проект, замаскиран като руска видеоигра“. Играта, в която могат да участват само пълнолетни руски граждани, цели да бъдат избрани агентите „с най-голям талант и перспективи да защитават Проект Х“.

Не за първи път образ на руски ръководител се използва в реклами. През пролетта плакат с Путин и президента Медведев, облечени в екипи за тенис, се появи в центъра на Москва за целите на реклама на голяма верига магазини.


Подобни публикации